Bandenservice

Is het weer tijd voor uw bandenwissel, inclusief demontage, balanceren, uitlijnen en montage? De monteurs van Autobedrijf S. Hummel in Marum staan graag voor u klaar! 

Zomer- en winterbanden
De juiste banden op het goede moment kunnen van levensbelang zijn. Het profiel van een bang zorgt namelijk voor grip en stabiliteit op de weg. Een zomerband heeft minder grip op een nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hoge temperaturen is uw remweg juist een stuk korter met zomerbanden (ook als het regent). Het veiligste is om voor winterbanden te kiezen als de temperatuur onder de 7 graden komt. Uiteraard geldt voor zomerbanden dat deze veiliger zijn wanneer de temperatuur boven de 7 graden ligt.

Wilt u een afspraak maken voor uw bandenwissel? Plan deze dan direct online in.  Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat de banden die uit het seizoen zijn dan opslaan bij ons. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan.

0233543001561468010.jpg

Uitlijnen en balanceren
Uitlijnen en balanceren zijn twee verschillende dingen. Zijn de wielen van uw auto niet in balans dan kan dat trillingen veroorzaken. Dit wordt opgelost door de wielen te balanceren. Soms moet de stand van de wielen worden gecorrigeerd omdat uw auto bijvoorbeeld naar één kant trekt of omdat de banden onregelmatig slijten. Dit is uitlijnen. Uitlijnen vergt over het algemeen meer tijd dan balanceren.